Mauricius se připracuje na otevření. Které jsou nejlepší pláže?

Perla Indického oceánu, Mauricius, je oblíbenou destinací mnoha cestovatelů. Po dlouhé odmlce, způsobené covidovou pandemií, se znovu otevře už 1. října 2021. Plážová dovolená nabízí i mnoho způsobů, jak si pobyt zpestřit – rybolov, vodní sporty, golf, projížďky na koni nebo ochutnávky rumů. Nejvíce ale stále přitahuje pozornost průzračná voda a nádherné pláže. Poradíme vám, které z nich jsou opravdu ty “nej” a během svého pobytu byste je rozhodně měli navštívit.

Rodinná dovolená na Trou aux Biches

Pláž Trou aux Biches ve stejnojmenném městečku, dříve malé rybářské vesnici, je skvělou volbou především pro rodiny s dětmi, kteří se vydají na dovolenou na Mauricius. Moře je průzračně čisté, poměrně mělké a klidné, pro děti tedy naprosto ideální. Pláž si získávala pozornost návštěvníků ostrova postupně, ale oprávněně. V roce 2011 její kvality potvrdilo ocenění World’s Leading Beach Destination na prestižních World Travel Awards.
Na dobré jídlo odsud také nemusíte daleko. Pro oběd si skočte do některého ze stánků s občerstvením, na večeři můžete zajít do pěkných kaváren a restaurací, které jsou poblíž.
TIP: Láká vás Mauricius? Podívejte se na vše podstatné na YouTube kanále Travel Akademie.

Aktivní odpočinek na pláži Belle Mare

Naopak na východním pobřeží láká pláž Belle Mare milovníky aktivního odpočinku a zkušené plavce. Ranní běh při východu slunce na dlouhém pásu bílého písku, který z jedné strany lemuje prales a ze strany druhé oceán, vás nabije energií na celý den.
Voda je průzračná a láká k osvěžení. Zaplavat si v těchto místech ale doporučujeme pouze zkušenějším plavcům, je nutné počítat se silnějšími mořskými proudy.

Velmi oblíbený ráj na zemi, Flic en Flac

Pláž i městečko jsou nejživější oblastí na západním pobřeží a jedním z nejpopulárnějších míst na celém ostrově. A není se čemu divit, voda je zde klidná a mělká, písek nádherně bílý a díky orientaci pláže na západ zažijete nezapomenutelné západy slunce.
O víkendu bývá na pláži rušno, využijte příležitost nahlédnout do života místních, kteří tady rádi piknikují. Pokud hledáte spíše klid, přesuňte se do jižní části pláže, oblasti Wolmar. Ta je označována za vůbec nejkrásnější část Flic en Flac a sídlí zde většina luxusnějších hotelů.
Velkou výhodou pláže je její vybavenost. Lemuje ji mnoho stánků s občerstvením, můžete tu tedy strávit celý den od brzkého rána až po pozorování západu slunce nad Indickým oceánem.

Pohledy jako z pohlednice, to je Le Morne

Pokud plánujete cestu na Mauricius, s největší pravděpodobností už vás na cestu nalákaly fotografie pláže Le Morne, která vévodí nejznámějšímu cípu ostrova. Pohledy na pláž jsou dechberoucí ze vzduchu i ze země a svůj kousek ráje tu najdou milovníci vodních sportů díky ideálním podmínkách pro windsurfing a kitesurfing, větší vlny ocení surfaři. Pokud máte raději klidnější vody, vydejte se severozápadně k laguně podél pláže, kterou si jako své sídlo vybralo také několik luxusnějších hotelů.
TIP: Vydejte se na jeden ze zájezdů na Mauricius. Připravili jsme pro vás zájezd Kombi příroda Réunionu a relax na ostrově Mauricius na 13 dní od 69 000 Kč.

Návštěva nenápadného souseda, ostrova Ile aux Cerfs

Malý, ale nádherný ostrůvek Ile aux Cerfs by se měl objevit ve vašich plánech, pokud přemýšlíte, jak nejlépe volný čas na Mauriciu využít. Tento opravdu tropický ráj vám dopřeje prostor k relaxaci na klidných místech i vhodné podmínky pro vodní sporty.
K cestě na ostrov doporučujeme využít lodě místních rybářů, kteří vyplouvají z městečka Trou d’Eau Douce každých 15-30 minut.
Luxusní zážitek si můžete užít na katamaránu. Plavba na ostrov většinou zahrnuje také občerstvení a neomezenou konzumaci nápojů.

Pláže ukryté u přístavu Grand Baie

Grand Baie je především kotvištěm lodí. To ale neznamená, že byste nad ním měli při hledání krásných pláží mávnout rukou. Najdete tady La Cuvette, nejmenší veřejnou pláž na ostrově, nebo Mont Choisy, známou pro klidné vody, které ji omývají. Ve stínu palem si užijete krásný den. Doporučujeme však vyrazit spíše ve všední den, o víkendu bude na stejné místo mířit více lidí a pláž dokáže být opravdu rušná.

Bohatý podmořský život i téměř neznámé pláže v Blue Bay

Blue Bay Marine Park se nachází v jihovýchodní části ostrova a je především chráněnou podmořskou oblastí. Pokud tedy chcete pozorovat mauricijský podmořský život, určitě do Blue Bay zamiřte. V této oblasti pro vás máme ještě jeden tip, návštěvu oblasti Pointe d’Esny. K jednomu z nejkrásnějších míst jihovýchodu si musíte cestu trochu najít, důležité je nezaleknout se, až se budete proplétat uličkami mezi soukromými vilami a pokračovat v cestě. Odměnou vám bude dokonale bílý písek a tyrkysová, křišťálově čistá voda.

Na Mauriciu si najde tu “svou” pláž opravdu každý, ať už patříte spíše mezi plavce, milovníky vodních sportů a adrenalinu, nebo máte rádi dlouhé procházky po plážích. Není to ale to jediné, co vám ostrov nabídne k prozkoumání. Jeho kouzlo je ukryté v mnoha dalších aktivitách. Poznejte je všechny.

Autor článku i fotografií: CK GO2

Zaujala Vás popisovaná destinace, chtěli byste se dozvědět víc a získat podrobnější informace týkající se Mauricia? V e-shopu najdete tištěného průvodce Lonely Planet Mauricius, Reunion a Seychely. 

Byli jste na výletě, dobrodružné cestě či třeba stáži a rádi byste o tom řekli světu? Sdílejte své zážitky z cest s dalšími cestovateli přímo zde na webu anebo na Facebooku Lonely Planet Česká republika.

 

Napsal: CK GO2

Předchozí článek

Města superpotravin – kde najít zdravé občerstvení

Další článek

Nejkrásnější místa na Havajském ostrově – Oahu

Související články

Články

I am Sory - výprava za mimoriadnym africkým fotografom do Burkiny Faso

Pristávam na letisku vo Ouagadougou, hlavnom meste krajiny, ktorá donedávna niesla názov Horná Volta. Letisko pôsobí ako veľký sklad prepravnej spoločnosti. Povaľujú sa tu kartónové krabice a pár kufrov. Nájdem si ten svoj a cesta na juh sa môže začať. Mojím cieľom je vypátrať svetoznámeho fotografa, ktorý ako postarší, ale vitálny deduško žije v tieni afrických stromov v druhom najväčšom meste krajiny. Nie je to vôbec jednoduché, pretože vyše 80-ročný Sory nemá mailovú adresu a nepoužíva ani výdobytky modernej doby. Príbeh Sory Sanlého sa začal písať v šesťdesiatych rokoch minulého storočia. Mal vtedy okolo 18 rokov a presťahoval sa do ekonomického centra krajiny. Zamestnal sa vo fotografickom štúdiu. Netrvalo dlho a otvoril si vlastné. Ľudia k nemu chodili z blízka aj z ďaleka. Mal obleky a kravaty aj európske…

Články

Seychely - ostrovy plné pokladů

Seychelské souostroví leží takřka uprostřed Indického oceánu, 400 km severovýchodně od Madagaskaru a 1000 km od východoafrického pobřeží, a tvoří jej celkem 115 velmi starých ostrůvků. Většina návštěvníků se spokojí s tím, že objede jen několik pláží a resortů, které nicméně patří mezi světovou špičku, maximálně mezi největšími ostrovy párkrát přeletí, ovšem Seychely ukrývají mnoho přírodních zázraků, které mají daleko, daleko větší hodnotu. Skalní útvary na pláži Anse Source d’Argent…

Články

Victoria - kreolská metropole Seychel plná oslav

Victoria, byť zastává roli seychelské metropole, je ve skutečnosti drobné městečko, kam se rozlévají vody až k místnímu rušnému přístavu, a celé je zasazené v objetí nebetyčných žulových hor. Místo, na které rozhodně nezapomenete! Opravdovou odměnou za vaši návštěvu tohoto pětadvaceti tisícového města vám bude svědectví o rozmanitosti zdejších lidí, dozvíte se mnoho o historii národa i kreolské kultuře. Vzhledem k velikosti Victorie zvládnete tohle vše obsáhnout během jednoho nebo dvoudenního výletu z vašeho dovolenkového letoviska…

Články

Fotobonboniéra – SEYCHELY

Seychelské ostrovy jsou pravým tropickým rájem Indického oceánu. Zaručeně se tu nebudete nudit, protože nabízí mnohem více než jen překrásné pláže. Nevěříte? Hlavní Seychelský ostrov Mahé je poměrně hornatý. Jeho nejvyšší bod je přes 900 metrů vysoko nad hladinou moře. Najdete tu také přes 200 km krásných turistických tras, i když je pravdou, že v místním horkém a vlhkém podnebí se na dlouhé výšlapy příliš turistů nevydává.      Hlavním cílem…