Úchvatné a epické! Tyto trasy vám vezmou dech

Přinášíme inspiraci pro vaše cestovatelské dobrodružství. Představujeme výjimečné knihy od Lonely Planet, které zaujmou každého milovníka cestování a objevování nových míst.

Série Úchvatné trasy je unikátním spojením detailních informací, poutavých příběhů a nádherných fotografií. Knihy z této řady vás zavedou na ty nejvíce dechberoucí trasy světa.  Se sérií Úchvatné trasy od Lonely Planet se můžete vydat na lov epických zážitků a objevit je očima zkušených cestovatelů, kteří vás provedou každým krokem vaší cesty.
už jste vášniví motoristé, nadšení cyklisté, milovníci železnic, pěší turisté nebo jen hledáte tipy na úžasné městské výlety, v sérii Úchvatné trasy najdete to pravé. Pojďme společně podniknout spoustu úchvatných výprav a objevit, co vše tato jedinečná knižní řada nabízí.

Je čas se pokochat!

Úchvatné trasy od Lonely Planet nejsou jen souborem cestovatelských průvodců. Tyto knihy jsou skutečným klenotem pro každého, kdo miluje objevování nových míst a hledání výzev. Pro každého, kdo nedokáže sedět doma, a s příslibem zážitků hledí za horizont. Tituly z této série jsou pečlivě zpracovány jako luxusní obrazové průvodce, a tím vám nabízí nejen užitečné informace, ale také ohromující vizuální zážitek.

Jedná se o velkoformátové publikace s pevným přebalem a kvalitním papírem, což z nich učiní výjimečný kousek ve vaší knihovně. Jsou plné nevšedních barevných fotografií, jež dokonale zachycují atmosféru a krásu popisovaných míst, ať už se jedná o malebné vesničky, dynamický život měst nebo dramatické přírodní scenérie.

Celá série se zaměřuje na autentické zážitky cestovatelů, kteří sdílejí své příběhy, tipy a zasvěcené informace pro prožití nezapomenutelných výletů. Ať už vás láká obrážet železnice, sjíždět horské silnice, cyklistické trasy nebo se radši vydáváte na pěší túry, zaběhnete si maraton, či navštívíte nějakou metropoli, série Úchvatné trasy vám nabídne něco nedocenitelného – nadšení pro vaši příští výpravu.

Komu se Úchvatné trasy budou líbit?

Úchvatné trasy jsou určeny všem, kdo chtějí prožívat turistiku intenzivněji a opájet se krásami světa plnými doušky. Každý titul vám nabízí jedinečný pohled na různé typy cestování a pomůže vám naplánovat nezapomenutelné výpravy, ať už preferujete jakýkoli způsob či dopravní prostředek. Máte cestování v krvi a toužíte objevovat svět různými způsoby?

Pro vášnivé motoristy a motorkáře

Milujete volnost silnic? Ty nejlahodnější míle k spolykání vám nabídnou Úchvatné automobilové a motorkářské trasy – buď ze SVĚTA, nebo z EVROPY. Vyrážíte-li na poklidný road-trip s obytným vozem neboli bydlíkem, neměli byste minout trasy z Karavanem po Evropě.

●    To nejdůležitější: 50 tras po světě a Evropě, tipy na jednodenní i delší výjezdy. Prvotřídní silnice, motovýlety, road-tripy i pro karavany (včetně možností táboření).

 

Pro nadšené cyklisty

Buší vaše srdce v rytmu šlapání do pedálů? Cyklistika nabízí jedinečný způsob, jak poznávat krajinu a nasávat její atmosféru. Projeďte se nejkrásnějšími cyklistickými trasami EVROPY i SVĚTA, od pohodových rodinných výletů po náročné horské stezky.

●    To nejdůležitější: 50 cyklistických tras po světě a Evropě, od rodinných výletů po transkontinentální expedice. Cyklostezky, cyklodovolená, cestování s kolem.

Pro milovníky železnic a vlaků

Pokud vás fascinuje způsob pomalého cestování slow travel a za ideální dopravní prostředek považujete vlak, tyto knihy vám představí železniční dráhy, které byste rozhodně neměli minout: Úchvatné cesty vlakem a Úchvatné evropské cesty vlakem.

●    To nejdůležitější: 60 železničních tratí, informace o jízdenkách a jízdních řádech. Praktické tipy pro cestování vlakem, vysokorychlostní a panoramatické trasy.

Pro pěší turisty a běžce

Že vlak není dost pomalý a nejlepší je to „pěškobusem“? Vy se rozhodně nebojíte prošoupat pohory nebo tretry! Vyrazte na trail v Úchvatných trekových trasách světových nebo evropských. Anebo vyběhněte na ten nejvíc dechberoucí závod vašeho života v Úchvatných světových běžeckých trasách.

●    To nejdůležitější z TREKŮ: 50 treků, příběhů a inspirací. Trekingové stezky, pěší turistika, trailové túry. Kulturně bohaté stezky s výhledy, dobrodružné výlety.

●    To nejdůležitější z BĚHÁNÍ: 50 běžeckých tras v mnoha zemích, od městských běhů po ultramaratony. 

Pro milovníky měst i zimního adrenalinu

Jestli vás lákají evropská města s bohatou historií a kulturou, je právě pro vás nejnovější přírůstek do úchvatné řady – Úchvatná evropská města. Nebo toužíte po adrenalinových výzvách na sněhu? Počkejte si na Úchvatná světová zimní dobrodružství, která vyjdou na podzim 2024.

●    To nejdůležitější z MĚST: NOVINKA! 40 nejúžasnějších měst, tematické výlety, skryté poklady, kulturní zážitky. Historické památky i dynamické čtvrti a ruch velkoměst.

●    To nejdůležitější ze ZIMY: BRZY VYJDE! 200 lyžařských dobrodružství, ikonické horské destinace, ledové hotely. Zimní aktivity, adrenalinové zážitky.

Odhodlejte se k příštímu dobrodružství

Nenechte si ujít možnost nechat se nadchnout krásami naší planety v těchto nádherných průvodcích. Zavedou vás k těm nejúchvatnějším, nejepičtějším výhledům. Přidejte si do své knihovny skutečné klenoty, které vás nejen inspirují, ale také vás prakticky připraví na vaše budoucí výpravy.

Proč si pořídit Úchvatné trasy?

➔    Výjimečná kvalita zpracování.
➔    Inspirativní a podrobné cestovatelské tipy.
➔    Skvělé také jako dárek pro milovníky cestování.


Objevte česká vydání Úchvatných tras na e-shopu. Všechny pohromadě je najdete v této kategorii. Prohlédněte si kompletní nabídku a najděte tu pravou knihu, která vás provede vaším dalším dobrodružstvím.
 

Napsal: Lonely Planet

Předchozí článek

Belize – jedna z nejmenších zemí Střední Ameriky

Další článek

TOP 3 místa, která musíte navštívit ve východním Rakousku - z každého žánru jiný příběh

Související články

Články

11 nejlepších kanadských trekových tras

Druhá největší země světa má nekonečně rozmanitou krajinu – což každoročně přiláká spoustu lidí. K obloze se tyčící hory, nedotčená jezera a tajemné lesy dávají vzniknout spoustě „ ach “ inspirativních momentů, fotografických záběrů a tras, které vám umožní dostat se opravdu daleko od všech starostí.   Čajovna na jezeře Agnes občerstvuje turisty již od roku 1901. © Goofy79 / Getty Images   Zde je 11 treků, které vám zaručeně předvedou nekonečnou přírodní krásu Kanady. Poznámka: Před návštěvou si zkontrolujte aktuální omezení a podmínky vstupu na webech národních parků a vždy dodržujte…

Články

Afgánistán - trochu z jiného pohledu

Afghánistán je drsnou zemí, ale v okolí Kábulu s příjemným klimatem, pro které sem jezdili bohatí Indové na léto. To ale skončilo v roce 1973 svržením šáha a následným nastolení komunistického režimu. Pak následovala „internacionální pomoc“ sovětských vojsk, odboj mudžáhidů, občanská válka, vláda Tálibánu a operace „Trvalá svoboda“ amerických vojsk. Jenže společný nepřítel sjednotil radikální islamisty. Země se propadla nízkou bezpečností, vysokou chudobou a korupcí mezi nejhůře hodnocené země na světě. Opiové opojení Historici tvrdí, že lidé kouří hašiš 7 až 10 tisíc let. Když z něho v roce 1874 Alder Wright „uvařil“ diacetylmorfin, nikdo netušil, že právě vypustil džina z láhve. Na světě byla látka, která stimulovala k „heroitským“ výkonům a společnost Bayer ji registrovala jako heroin. Dlouho se…

Články

Po stopách beduínů ve Wádí Rum

Jordánská poušť Wádí Rum bývá právem označována za jednu z nejkrásnějších na světě. Není divu, že učarovala i filmařům, kteří zde pravidelně natáčejí hollywoodské trháky jako Marťan, Rudá planeta, Transformers, Lawrence z Arábie a další. Kromě přírodních scenérií tu ale hlavně můžete poznávat autentický život místního beduínského kmene Zalabia a nahlédnout pod pokličku jejich tradic a způsobu života. A to je podle mě na Wádí Rum pro cestovatele to nejzajímavější. Povedený turistický rozvoj Celá oblast pouště Wádí Rum je vlastně široké údolí na úpatí nejvyšší hory Jordánska Jabal Umm ad Dami a rozkládá se u hranic se Saudskou Arábií Bylo osídleno již v prehistorické době. Své stopy tu nechali i Nabatejci, Římané a nakonec se stalo domovem kočujících beduínů,…

Články

Best in Travel 2024

Při příležitosti 50. výročí Lonely Planet přinášejí naši experti své tipy, jak tuto událost oslavit návštěvou některých z top 50 zemí, regionů, měst a udržitelných i cenově nejvýhodnějších destinací. TOP 10 ZEMÍ Mongolsko Cestovatelům, kteří hledají otevřené prostory, dobrodružství a kulturu, má Mongolsko rozhodně co nabídnout. Hlavní město je plné protichůdných kontrastů, je rozlehlé, plné lidí a jedinečných zajímavostí. Mongolsko, vměstnané mezi Rusko a Čínu, může vzhledem k současné geopolitické…