Svět – cestovatelský průvodce po naší planetě

Průvodce Lonely Planet patří již několik desetiletí k téměř povinné výbavě každého nezávislého a vášnivého cestovatele. Tentokrát přišlo toto renomované nakladatelství s publikací, která zde, řečeno bez nadsázky, ještě nikdy nebyla.

Čtyřicet let zkušeností a unikátního cestovatelského know-how založeného na důkladném a osobním průzkumu jednotlivých regionů vykrystalizovalo v projekt, který neponechá žádnou cestovatelskou duši klidnou.

Celkem 221 zemí, zahrnujících kromě nezávislých států i několik dalších regionů, jako je například Antarktida, Skotsko a Tibet, je řazeno abecedně od Afghánistánu po Zimbabwe. U každé země naleznete stručná základní fakta, přehlednou mapu, krátké představení země a nejvhodnější dobu k cestování, u často navštěvovaných destinací nechybí kulinářské umění/zázraky/zážitky, přehled dostupných druhů dopravy, klíčové knihy a filmy a popis dalších zajímavých míst k cestování, které byste neměli v dané zemi rozhodně vynechat..

Veškeré cestovatelské tipy a triky sestavili zkušení autoři Lonely Planet a právě přehled těchto míst, kterých je v celé knize popsáno přes 1600, činí knihu tak odlišnou od ostatních publikací o naší planetě. Více než 600 unikátních snímků možná ještě více zkomplikuje vaše rozhodnutí, kam se vydat příště, ale je jisté, že si zde cíl své cesty nalezne úplně každý.

I když dnešní doba cestování příliš nepřeje, vše zlé jednou skončí a svět bude opět otevřenou knihou, ze které bude možné znovu neomezeně číst stejně jako v této bezmála tisícistránkové knize, pokrývající doslova celý pevninský svět od rovníku k pólům. 


Ať už jste začínající cestovatel, na kterého jeho první cesta teprve čeká, či zkušený poutník, který už poznal světa kraj, nebo si jen rádi čtete v teple domova o zázracích přírody či umu lidského pokolení na naší planetě, tento kousek by ve vaší knihovničce neměl chybět.

S touto knihou se budete potápět do tyrkysových vod tropických moří, rozjímat v mrazivém vzduchu světových velehor, klouzat po blátivých stezkách horských mlžných pralesů, žasnout nad hojností zvěře afrických savan, snít pod hvězdami v odlehlých pouštích a nevěřícně kroutit hlavou nad genialitou našich předků ve starověkých městech a odvahou stavitelů současných měst.

Vydáte se do nekonečných stepí i rozpálených středomořských uliček, odpočinete si v houpací síti na bělostných plážích a ochutnáte svět všemi smysly. Nyní začíná každá cesta na stránkách této knihy, nyní máte celý svět ve svých rukách!

              

 

Zaujala Vás publikace, chtěli byste se dozvědět víc a získat podrobnější informace? V e-shopu najdete zde Svět Lonely Planet

Byli jste na výletě, dobrodružné cestě či třeba stáži a rádi byste o tom řekli světu? Sdílejte své zážitky z cest s dalšími cestovateli přímo zde na webu anebo na Facebooku Lonely Planet Česká republika.

 

Napsal: Lonely Planet

Předchozí článek

Dobrodružství na chvostu Británie - poklady souostroví Shetlandy

Další článek

Cestujte so mnou po Ligúrii