Objevte nejzajímavější destinace roku 2016

©

Lonely Planet představuje kolekci trendů, destinací a zážitků pro příští rok. Je jen na vás, kam se vydáte, a je nám ctí vám vybrané destinace postupně představit. Best in Travel 2016 prezentuje 10 zemí, 10 regionů a 10 měst, které odborníci Lonely Planet doporučují pro rok 2016.

Na 1. místě žebříčku zemí se umístila Botswana, následovaná Japonskem a USA. Kotor v Černé Hoře se umístil na 1. příčce mezi městy, a to před ekvádorským Quitem a irským Dublinem. Mezi první tři favority regionů, které Lonely Planet Best in Travel 2016 řadí mezi ty, které musíte v nadcházejícím roce vidět, patří Transylvánie v Rumunsku, západní Island a Valle de Viñales na Kubě.

Video - Best in Travel 2016
Zajímá vás, jaká kritéria zařadila jednotlivé destinace mezi ty top? Tým Lonely Planet pečlivě vybíral mezi místy, kde se v nadcházejícím roce odehraje něco, co byste měli zažít. Volil místa, která byla přehlížena a podceňována a která doporučuje navštívit dříve, než budou přeplněna turisty. Volba těchto top míst není snadná a je v ní zapojena celá Lonely Planet komunita – od autorů a redaktorů přes blogery až po přispěvatele na Twitteru. Každý rok přicházejí se stovkami míst, která stojí za návštěvu. Každému z míst v užším výběru udělují experti týmu Lonely Planet hodnocení v souladu s definovanými kritérii.

 

Top 10 zemí podle Lonely Planet Best in Travel 2016

  1. Botswana
  2. Japonsko
  3. USA
  4. Palau
  5. Litva
  6. Austrálie
  7. Polsko
  8. Uruguay
  9. Grónsko
  10. Fidži


 Top 10 regionů podle Lonely Planet Best in Travel 2016

  1. Transylvánie, Rumunsko
  2. Západní Island
  3. Valle de Viñales, Kuba
  4. Vinařský region Friuli, Itálie
  5. Ostrov Waiheke, Nový Zéland
  6. Auvergne, Francie
  7. Havajské ostrovy, USA
  8. Bavorsko, Německo
  9. Costa Verde, Brazílie
  10. Ostrov Svatá Helena, britské zámořské teritorium


 Top 10 měst podle Lonely Planet Best in Travel 2016

  1. Kotor, Černá Hora
  2. Quito, Ekvádor
  3. Dublin, Irsko
  4. Georgetown, Malajsie
  5. Rotterdam, Nizozemsko
  6. Mumbaí (Bombaj), Indie
  7. Fremantle, Austrálie
  8. Manchester, Velká Británie
  9. Nashville, USA
  10. Řím, Itálie

Best in Travel 2016

Přečtěte si více o destinacích nominovaných do Best in Travel 2016. Zajímá vás, kam za nejzajímavějšími výročími, kde hledat nejlepší místa pro dobrodružné poznávání přírody pro celou rodinu, na kterých železničních trasách vás čeká zajímavý zážitek v nočním vlaku, kde si objednáte nejlepší hamburgery nebo které stavby 20. století jsou považovány za nejikoničtější? Je v knize zastoupena i Česká republika? Všechny otázky vám zodpoví tato tištěná publikace. 

Která destinace bude ta vaše? Sdílejte své cestovní zážitky s dalšími cestovateli přímo zde na webu anebo na Facebooku Lonely Planet Česká republika.

 

 
 
Napsal: Lonely Planet

Předchozí článek

Vzrušení v letadle: odlehlá, zvláštní a vyloženě děsivá letiště

Další článek

Georgetown představuje neotřelou uměleckou scénu a stylové ubytování

Související články

Články

Příběh Lonely Planet

Staré otlučené auto, v kapse pár dolarů a touha po dobrodružství. To je vše, co zakladatelé Lonely Planet Tony a Maureen Wheelerovi potřebovali pro svůj životní výlet. Lonely Planet je knižním fenoménem, který od základů změnil způsob cestování na konci 20. století. Kdo za ním stojí? Přečtěte si příběh zakladatelů tohoto světově proslulého vydavatelství. Poznali se na lavičce v londýnském Regent’s Parku a o rok později se vzali. Na své svatební cestě se rozhodli vyzkoušet to, co za možné pokládal jen málokdo: po souši přejet Evropu a Asii směrem do Austrálie. Stálo je to několik měsíců a všechny peníze, které měli, ale zvládli to. Když vše skončilo,…

Články

20 věcí, které lze v Singapuru podniknout zadarmo

Singapur je možná nejdražší zemí, kterou v jihovýchodní Asii můžete navštívit, ale nabízí spoustu věcí, které můžete vidět a dělat a nezatížit přitom svoji peněženku. Přinášíme pár našich nejoblíbenějších singapurských aktivit dostupných zdarma. V Baba House zakuste peranakanskou historii Baba House, nádherně rekonstruovaný peranakanský dům kousek od Chinatownu, můžete navštívit pouze při hodinové prohlídce, která je zdarma. Nabízí skvělý pohled do života bohaté místní rodiny v Singapuru 20. let minulého století. Prohlídky jsou pouze na objednávku…

Články

Georgetown představuje neotřelou uměleckou scénu a stylové ubytování

Georgetown, město zapsané na Seznam světového dědictví UNESCO, se v poslední době stává těžištěm moderní, umělecky laděné Malajsie. Mezi tradičními čínskými obchody tu dnes objevíte výtvory nekonvenčních pouličních umělců a na každém rohu vyrůstají nové výstavní prostory, kde se můžete setkávat s avantgardním uměním, filmy, hudbou a tancem. Přidejte k tomu pár butikových hotelů a máte recept na jednu z nejoriginálnějších a nejpestřejších uměleckých komunit v Asii. Ve městě Georgetown, které se nachází v malajsijském státě Penang, vyrůstá vskutku neobyčejná moderní umělecká scéna, která tvoří fascinující protiváhu spleti historických ulic zapsaných na Seznam světového dědictví UNESCO. Díky projektům, jako je festival Urban Xchange: Crossing Over, vzniklo na těchto…