Nejlepší nově otevřená ubytování v roce 2019

© Lonely Planet

Přespat ve skleněné bublině, jurtě, hostelu, butikovém městském hotelu nebo v odlehlé luxusní chatě? Tento rok určitě nabízí celý svět plný nových možností, pokud jde o prozkoumávání nezapomenutelných míst k pobytu.

Ledová lázeň, Švédsko

Ačkoli to na první pohled může připomínat mamutí táborák těsně před vzplanutím, jediné, co tento obrovský prstenec postavený ze zpřeházeného dříví zažehne, bude vaše srdce. Tajemný plovoucí objekt rozprostřený na švédské řece Lule v oblasti Lapland v sobě ukrývá regulovanou ledovou lázeň (4°C), relaxační pokoje a saunu. Celý komplex a šest hranatých kajut, které se nacházejí na blízkém břehu, jsou ztělesněním čistého skandinávského nebe pro váš pobyt.  
Ledová lázeň je v nabídce celoročně, v létě se na řece pohupuje a v zimě stojí zmrazená na místě.

Amanyangyun, Čína

Když vzácný kafrový les a historická vesnice Fuzhou, osídlená domy dynastie Ming a Qing, byla ohrožena stoupající vodní hladinou z nové nádrže, luxusní značka Aman byla přinucena k neskutečně ambicióznímu kroku. Vyskytl se před ní úkol, aby v rámci desetiletého plánu přestěhovala všech deset tisíc stromů, stavení a vše, co k tomu patřilo, o sedm set kilometrů dál na okraj Šanghaje. Výsledkem je toto impozantní zátiší o rozloze deseti hektarů. 
Noc v jednom ze čtyřiadvaceti apartmánů začíná na 6000 juanech (950 amerických dolarech). Místo zahrnuje lázně, kulturní centrum, dětský klub a několik restaurací.

Vysněný eko-hostel, Paraguay

Buďte v souladu s přírodou tím, že jí pomůžete chránit pobytem v prostém ekologickém hostelu ve městě Pilar. Provozuje ho společnost Para La Tierra, respektovaná a oceněná nevládní organizace, která chrání přírodní místa výskytu ohrožených druhů prostřednictvím vědeckého výzkumu, environmentálního vzdělávání a zapojení komunity do ochrany přírody. Výtěžek hostelu pomáhá financovat jeho provoz a hosté mají příležitost, aby se dobrovolně zapojili do řady projektů v oblasti biologické rozmanitosti.
Za sdílený pokoj zaplatíte 70 000 guaraní (14 amerických dolarů) za noc, zatímco dvoulůžkový pokoj vás vyjde pouze na 150 000 guaraní (30 amerických dolarů).

Thurgau Bubblehotel, Švýcarsko

Některé bubliny nikdy neprasknou. Platí to například o těch, které zdobí švýcarský venkov v oblasti Thurgau. Tyto průhledné pokoje vybavené postelemi vám dávají pocit, jako byste pluli přírodou, a to v atmosféře minimalistické blaženosti. Vychutnejte si hvězdné nebe v noci a ranní probuzení s výhledem na vinice, sady, jezera nebo rozsáhlé zahrady. Tři bubliny mají trvalé umístění, zatímco jedna z nich se každých pár měsíců otáčí.
Ceny zahrnují snídani a půjčovnu kol a začínají na 190 švýcarských francích (190 amerických dolarech) na osobu za noc.

Blackadore Caye, Belize

Blackdore Caye představuje ekologický resort navržený Leonardem DiCapriem.  Vše na ostrově je poháněno výhradně obnovitelnou energií, napájeno pouze dešťovou vodou a slunečním zářením. Projekt má za cíl obnovit přirozené přírodní prostředí na pevnině i mimo ni.  Zdraví a blaho jsou na prvním místě i pro hosty, kterým tento karibský ostrov nabízí ztišení se v oáze klidu a nasávání všeho, co okolí nabízí. 
Polovina ostrova má být chráněna jako rezervace volně žijících živočichů a bude zahrnovat výzkumnou stanici o změně klimatu.

White City House, Anglie

Skupina Soho House v posledních letech otřásla hotelovou scénou ve Spojených státech amerických a Velké Británii. Její nejnovější londýnská novinka tentokrát přetvořila a revolucionovala bývalé televizní centrum BBC v distriktu White City. Takzvaný butikový hotel nabízí pětačtyřicet pokojů uvnitř legendární budovy navržené do tvaru koblihy (The Helios), umístěné na seznamu výjimečných staveb Spojeného království, stejně jako střešní bazén a rozsáhlý klubový prostor.
Hotel je součástí významné transformace celého místa, které zahrnuje také kino, klub zdraví a prostory k bydlení.

Hnízdo goril, Rwanda

Pobyt zde nebude znamenat, že se vrátíte do objetí horské gorily v jejím přirozeném hnízdě ve stylu slavného přírodovědce Davida Attenborougha, ale spíš se ocitnete na prahu slavného příběhu Gorily v mlze. A budete se tu cítit mnohem pohodlněji a nasyceni zážitky víc, než jak si filmový producent a milovník přírody mohl kdy nechat zdát.  
One & Only Gorilla's Nest se nachází v úpatí svahu Virunga Volcano a poskytuje snadný přístup do Národního parku Volcanoes, který je domovem všem rwandským gorilám. 

The Siren Hotel, Detroit, Spojené státy americké

Detroit je rozhodně na vzestupu a The Siren Hotel na to jen upozorňuje. Tento butikový hotel o sto šesti pokojích omladil opuštěnou a kdysi elegantní budovu Wurlitzer postavenou v roce 1926 jako signální věž na poctu města. V blízkosti staví i nová QLine tramvaj, která poskytuje rychlý přístup do galerií a muzeí v centru města, ke kterým patří například i detroitský Institut umění (Detroit Institute of Arts).
Pokoje vystihující směsici znovuzrozené velkoleposti, moderních barev a vkusu začínají na 139 amerických dolarech za noc.

Tasman, Hobart, Austrálie

Tasmanovy dveře se neotevřou až do 3. června 2019, ale stojí za to si počkat. Tento luxusní hotel patří do dědictví budov zahrnující také velkolepou hobartskou nemocnici v georgiánském stylu St Mary's Hospital, postavenou v roce 1800. Historické prvky doplní moderní umělecká díla, hranatá skla a ocelové konstrukce.
Tasman (The Tasman) bude otevřen na ulici Murray, jen pár kroků od přístavu u náměstí Franklin a náměstí Parlamentu.

Jurtový kemp Eki Chat, Kyrgyzstán

Cítíte se na opravdovou procházku po divoké krajině? Vycestujte do tohoto tradičního jurtového tábora, který vytvořila místní komunita v údolí Eki Chat, jako místo pro výpravu na dobrodružnou pěší turistiku a cykloturistiku. Kemp je součástí širší snahy o ekoturistiku v regionu Ak-Suu a jeho cílem je, aby byl ekonomicky i environmentálně trvale udržitelný.
Nejbližším městem je Jyrgalan, devět kilometrů odtud. Noc zde (i se snídaní) vychází na 700 somů (10 amerických dolarů) na osobu.

Zaujaly Vás popisované destinace, chtěli byste se dozvědět vic a získat podrobnější informace? V e-shopu najdete tištěné průvodce Lonely Planet

Byli jste na výletě, dobrodružné cestě či třeba stáži a rádi byste o tom řekli světu? Sdílejte své zážitky z cest s dalšími cestovateli přímo zde na webu anebo na Facebooku Lonely Planet Česká republika.

 

Napsal: Lonely Planet

Předchozí článek

Canyoning v Dalatu – způsob, jak si užít vodopády Datanla

Další článek

Výroba vonných tyčinek ve Vietnamu

Související články

Články

Top 10 zemí podle Best in Travel 2019

10 států připravených upoutat pozornost cestovatelů 1. Srí Lanka Srí Lanka rozhodně prožívá svou chvíli na (rovníkovém) výsluní a změny se tu dějí v rychlém sledu. Nezávislí cestovatelé Srí Lanku dávno znají a obdivují její neskutečný mix náboženství a kultur, chrámy, které čas jen málo poznamenal, bohatou a dobře dostupnou divokou přírodu, a v posledních…

Články

Safari překvapení v Zambii – Bangweulu a Liuwa

Pozoruhodné antilopy, které nežijí nikde jinde na světě, nejbizarnější pták světa, druhá největší africká migrace pakoní a legenda o lví celebritě. To všechno zasazené doprostřed okouzlující kulisy nekonečné, zlaté savany a labyrintu vodních cest lemovaných barevnými květy leknínů. Tato vzácně bohatá divočina je dnes chráněna odlehlými, nepředvídatelnými a převážně nepříliš navštěvovanými zambijskými rezervacemi Bangweulu Wetlands a Liuwa Plain National Park. Více než 45 000 pakoní se toulá po rozsáhlých pláních Liuwy. Od roku 2003, kdy organizace na ochranu přírody Africa Parks…

Články

Výběr nejlepších míst, která zahájí provoz v roce 2019

I kdybyste patřili mezi ostřílené cestovatele, tak to neznamená, že už vás v roce 2019 nic nepřekvapí. Ve světě na vás čeká spousta nových vzrušujících míst, která v příštím roce otevřou své brány publiku. Možná vás budou inspirovat s předstihem, abyste si už teď vytvořili itinerář na vaši další cestu. Academy Museum, Los Angeles, USA Prozkoumejte umění a vědu stříbrného plátna v prostoru, který slibuje mnohem více lesku a pompéznosti než kterékoli průměrné muzeum. Akademie filmových umění a věd, organizace stojící za předáváním cen Oscar, aktivně vytváří tuto sbírku již více než deset let a světu…

Články

Nejlepší nové atrakce pro děti pro rok 2019

Zdá se, že svět každým rokem nabízí stále více úžasných zážitků pro mladou generaci. V tomto článku přinášíme několik nových atrakcí, které děti budou moci s velkým nadšením prozkoumat v nastávajícím roce 2019. Lego House, Billund, Dánsko Dům z kostek si zcela zamilujete. Za prvé, jedná se o muzeum se zážitkovou zónou kompletně věnované Legu, kde celý příběh proslulého Lega začal. Za druhé, prostor je velice přehledný (konec konců jsme v domě zasvěceném modernímu designu). Za třetí, Lego House je specificky…