Cookovy ostrovy - ráj v Pacifiku stvořený pro líbánky

LP

Zvládli jste to nejtěžší – organizaci a svatbu se svojí nejmilovanější osobou. Nyní je důležité zajistit ultra relaxační líbánky a zahájit své manželství na vlně blaženosti. Jednou z nejlepších věcí na líbánkách na Cookových ostrovech je to, že leží trochu mimo obvyklé turistické trasy a tak zde nenajdete davy, které jsou obvyklé na jiných tropických ostrovech.

Místo toho nasajete pohodu na klidných plážích a budete si vybírat z množství aktivit a nepřeberného počtu resortů vyhovujících každému rozpočtu. Pojďte se ponořit do křišťálově čistých vod a nechte se inspirovat všemi romantickými možnostmi, které Cookovy ostrovy nabízejí. 

Nekonečný bazén v Pacific Resort Aituiki je perfektním způsobem, jak zahájit svoje „šťastni až do smrti“. © Pacific Resort Rarotonga

Western Rarotonga (Západní Rarotonga)

The Crown Beach Resort and Spa na západní straně Rarotonga je pověstný svými západy slunce. Rezort je zaměřený pouze pro dospělé a tak zde můžete očekávat hojnost klidu a pohody. Nenápadné samostatně stojící vily zaručují dostatek soukromí a upravené svěží zahrady a tropické vodopády dodávají resortu relaxační a vyrovnanou atmosféru. Pro ty, kteří mají specifické dietní potřeby, má resort dvě restaurace nabízející fantastický výběr jídel včetně pokrmů bez lepku a laktózy s maximálním využitím místních zdrojů, které zaručují stoprocentní čerstvost potravin. A je vám určitě jasné, že si nesmíte nechat ujít ryby a další plody moře!

Všechen svatební stres zahodíte při šnorchlování kolem fascinujících korálových útesů na Rarotonga. © Pacific Resort Rarotonga

Zdejší lázně mají jediného terapeuta na ostrově kvalifikovaného na provádění akupunktury, akupresury a ájurvédských masáží – které jsou skvělým odstraňovačem svatebního stresu. Speciální líbánkové balíčky nabízejí možnost tříchodové večeře v soukromém altánku při svíčkách a lahvi šampaňského, při které vás bude obsluhovat soukromý osobní číšník. 

Eastern Rarotonga (Východní Rarotonga)

Pacific Resort Rarotonga leží na krásném úseku pláže Muri a je jedním z nejlepších míst na ostrově pro vodní aktivity jako jsou jízda na kajaku, paddle boardy a šnorchlování. Resort vlastní i loď se skleněným dnem pro plavby po laguně. Cestujete-li na líbánky s dětmi, oceníte nejen to, že je vhodný pro děti, ale také to, že pro ně nabízí bezplatný kulturně interaktivní plážový dětský klub. 

Na Cookových ostrovech si nesmíte nechat ujít pokrmy z ryb. © Pacific Resort Rarotonga

Pláž Muri je perfektním místem k prozkoumání čtyř nedalekých motu (ostrůvků) nedaleko Rarotonga; Taakoka, Koromiri, Oneroa a Motutapu. Křišťálové vody obklopující ostrůvky se obvykle hemží tropickými rybami, pro něž jsou zdejší útesy domovem. 
V této části ostrova najdete také několik romantických izolovaných restaurací – skvělé místo na drink je v Barefoot Bar & Café: na pláži a pouze pár kroků od šumící vody.

Při ubytování v Rumours villas budete mít Jižní Pacifik doslova na dosah ruky. © Rumours

Intimní útočiště Rumours je luxusním a prvotřídním zážitkem: v resortu je pouze sedm vil, každá s baldachýnovou postelí, soukromým bazénem s vodními prvky, možností lázeňských služeb na pokoji a přímým přístupem na pláž. Velkorysé vily disponují veškerým myslitelným vybavením – kuchyní, prádelnou, obývacím pokojem, ložnicí a televizním pokojem s více než 450 filmy (skvělé pro milovníky kina). Jelikož je pláž na dosah ruky, nemusíte se vůbec setkávat s okolním světem. Perfektní místo, kde se na týden schovat. Resort je ideální pro vodní aktivity, pěší tůry do okouzlujícícho okolí anebo můžete jen celý den sedět na své soukromé pláži s bílým pískem a držet se za ruce – pokud je to to, co máte rádi. 
Dalším resortem schovaným na východní straně ostrova je rodinný Te Manava Luxury Villas & Spa. Je ideální pro páry, které hledají klidná a odlehlá místa, která nezruinují jejich rozpočet. Každá vila má svůj vlastní soukromý bazén – ideální pro romantické noční plavání pod hvězdami. 

Přírodní krásy ostrova vyzařují exotický luxus ještě předtím, než vstoupíte do jednoho z mnoha dekadentních letovisek. © Rumours

Southern Rarotonga (Jižní Rarotonga)

Little Polynesian Resort, ležící v mořské rezervaci u obce Titikaveka, je soukromá rezidence s 10 bungalovy přímo na pláži a 4 zahradními studii. Rezort ubytovává hosty od 15 let a výše, vzhledem k zaměření na líbankové pobyty a páry hledající soukromí je však většina klientů z řad dospělých. Luxusní nekonečný bazén je velkým lákadlem stejně jako příjemný bar a restaurace pod širým nebem. 
Je-li váš rozpočet nižší, je zde nádherný Moana Sands Hotel & Villas: resort na 10 kilometrů dlouhé pláži s jemným bílým pískem s vybavením na grilování pro ty, kteří se vypraví na rybářský výlet a uloví něco na moři. Pokud jste cyklisté, jsou zde ideální silnice pro cykloturistiku (rovný terén a hladký povrch) a resort má k dispozici spoustu jízdních kol včetně přileb. Většina hostů jsou rodiny s dětmi, které jsou tu vítány.

Slunce zapadající nad mořem ostrova Aitutaki vrhá nesčetné množství barev přes horizont. © Pacific Resort Aitutaki

Aitutaki

The Pacific Resort Aitutaki, který je členem asociace ‘Small Luxury Hotels of the World’ (Malé luxusní hotely světa), je zvláště oblíbenou volbou novomanželů. Všech 27 pokojů leží přímo na pláži, jen pár kroků od tyrkysových vod laguny Aitutaki. Poloha na západním pobřeží Aitutaki znamená úžasné západy slunce, které jsou ideální pro večerní drink nebo romantickou večeři pod širým nebem. Resort nabízí nespočet možností pro relaxaci a zastavení se: má nekonečný bazén, lázně, vodní eko-stezky a bezplatnou půjčovnu kol. Milovníci rybaření budou nadšeni nabídkou skvělé exkurze za zpracováním ryb. 

Byli jste na výletě, dobrodružné cestě či třeba stáži a rádi byste o tom řekli světu? Sdílejte své zážitky z cest s dalšími cestovateli přímo zde na webu anebo na Facebooku Lonely Planet Česká republika.

Napsal: Lonely Planet

Předchozí článek

Koronavirový rok 2020 v Malajsii

Další článek

Fototrip – neznámé Apeniny

Související články

Články

Vánoce v Karibiku

Domnívám se, že každého z nás alespoň jednou napadlo, jaké by to bylo strávit Vánoce někde v teplých krajinách, abychom si domů přivezli nové zážitky a zkušenosti. Musím říct, že jsem se nikdy nějak zvlášť touto myšlenkou nezabývala a naopak pro mě bylo nepředstavitelné jíst na Štědrý den něco jiného než bramborový salát od maminky. Nicméně jsem dostala nabídku, která se neodmítá: užít si Vánoce na jednom malém francouzském departmentu v Karibiku. Vánoční očekávání Již v letadle jsem si všímala pasažérů, kteří cestovali spolu se mnou. Napadala mě při tom spousta otázek: Prchají před hektickými svátky v pařížské metropoli? Mají v práci volno a chtějí vánoce strávit se svými blízkými? Nebo pouze jako já chtějí zažít něco výjimečného? V momentě…

Články

Yucatán – perla Karibiku

Na polostrově Yucatán v Mexiku, najdete všechno, co si k ideální dovolené můžete přát: naprostou jistotu slunečního svitu, velmi dobrou vybavenost pro turisty umožňující pohodový odpočinek na pláži i v restauracích a barech, nenapodobitelně krásnou přírodu karibského pobřeží a “úlomky” poutavé historie, které nám tu připomínají svébytné památky, a to jak z dob dávných indiánských civilizací, tak i z dramatického období španělských dobyvatelů – conquistadorů. Pro turisty nejpopulárnějším místem je na Yucatánu Mayská riviéra, což je asi 140 km dlouhý úsek pobřeží, který se táhne na jih od Cancúnu a nabízí velkolepé pláže s bělostným pískem, lemované palmami, a široké často až kolem 60 metrů. Playa del Carmen Centrum Mayské riviéry je bezpochyby…

Články

Kubánské desatero očima české studentky

Výlet do jednoho z asi nejzajímavějších a nejodlišnějších míst, které jsem měla možnost navštívit – země, kde se nemožné možným stává – bych doporučila všem příznivcům divokého západu, bizarností i krás přírody a všeobklopující srdečnosti Kubánců. Ráda se podělím o zážitky a pár tipů, které by mohly pomoci lidem, kteří se na Kubu chystají a možná pár dalších přesvědčit k tomu, aby se také vydali na cestu. Začalo to v polovině května zprávou od kamarádky s textem „Levné letenky na Kubu – jedem, ne?” V ten moment jsem věděla, že si konečně splním svůj dlouholetý sen a poznámky typu: „To musíš vidět“ nebo „Jeď co nejdříve, ať zažiješ ještě tu starou Kubu“, nebudu jen slýchávat, ale budu moci začít říkat…

Články

Zelené tajemství Pacifiku

Palau je bezpochyby jedno z nejmagičtějších míst k potápění a šnorchlování na celém světě – a ze všech sil se snaží jím zůstat. Veškerá vodní plocha obklopující toto odlehlé tichomořské souostroví je přírodní rezervací, která má chránit jedinečné území přezdívané „mořské Serengeti“. Obličej budete mít nejspíš celý otlačený od potápěčských brýlí, ale ryby, koráli a další tvorové obývající zdejší vody bohaté na živiny za trochu nepohodlí rozhodně stojí. Za 110 km dlouhým bariérovým útesem se nachází soubor více než 200 téměř nedotčených vápencových a sopečných ostrovů, z nichž pouhých osm je obydleno. Pokrývají je tropické lesy a mangrovové porosty a omývá moře, které se přímo hemží životem. Díky poměrně stálým teplotám a dešťovým srážkám je pro návštěvu…