Za papoušky na Kanárské ostrovy

Slovo „loro“ ve španělštině znamená papoušek, a právě Loro Parque je jednou z atrakcí, kterou byste na největším ostrově Kanárů rozhodně neměli vynechat.

Tenerife je nejlidnatějším a svou rozlohou také největším ostrovem kanárského souostroví, které na mapě najdeme severo-západně od Afriky v Atlantském oceánu. Ano, přesně tak, od Afriky.

Na tomto ostrově najdeme od všeho něco. Ať už je to pláž se žlutým pískem (na Kanárských ostrovech jsou výhradně pláže s černým vulkanickým pískem), přes zelený Park Anaga až po nejvyšší horu celého Španělska – Teide. Zároveň je zde spousta věcí, kterými se můžete zabavit, pokud zrovna netoužíte po „opalovačce“ na pláži či túře po horách. Jednou z těchto věcí je právě Papouščí park (Loro Parque), na jehož upoutávky musíte při projížděním ostrova narazit chtě nechtě. 


Park vyhrál v roce 2017 cenu TripAdvisoru „Travellers‘ choice“. A podle uživatelů této stránky je to nejlepší zvířecí park na světě. Najdete tam například největší výběh s tučňáky, který je uzpůsoben tak, aby tam tučňáci měli co nejpřirozenější podmínky k životu. 


Jak se do parku dostat?

Nejjednodušší to je samozřejmě autem po vlastní ose. Park se nachází ve městě Puerto de la Cruz, prosím neplést se Santa Cruz. Puerto de la Cruz je krásné, turisty docela oblíbené městečko v centrální části ostrova a je možné se tam dostat nejen autem, ale také autobusem, jak by řekli obyvatelé Kanárských ostrovů „con la guagua“, který jede ze severu ze Santa Cruz či La Laguny. Z Jihu už je to pak o něco složitější a budete muset počítat s pár přestupy. Pokud budete mít před návštěvou parku chvilku času, můžete se projít centrem města směrem k zastávce vláčku, který vás zdarma doveze za 20 minut až přímo před vstup do parku, a ještě si u toho prohlédnete krásy městečka.

S rodinou je třeba rozbít prasátko 

Jelikož je park opravdu velkou atrakcí a pyšní se svým titulem „nejnavštěvovanější na světě“, tak v tomto ohledu musíte počítat i s vyšší cenou vstupného. Pro dospělého je to 37 euro a pro vaše malé milé potomstvo pak 25 euro. Pokud ale na ostrově studujete či pracujete a máte status rezidenta, tak můžete využít jejich slevu, která činí necelých 47% a to už člověk pozná. 
Park je otevřen každý den od 8:30 do 18:45 a jediné, co si musíte pohlídat jsou časy konkrétních show. Rozhodně doporučuji si u vstupu pořídit mapku, která vás bude provázet celým parkem a zároveň jsou v ní uvedeny časy veškerých show, které můžete během dne zhlédnout. I když je otevřeno celoročně, určitě doporučuji návštěvu mimo sezónu. Vyhnete se tak frontám u pokladen, pohodlně si najdete místo na kterémkoliv představení a nebudete se muset přetahovat s turisty o poslední bagetu se slaninou. Nejlepším obdobím pro návštěvu je říjen až prosinec. V tuto dobu je na ostrově stále pěkné počasí a stále méně turistů.

Najdete tu nejen papoušky

Kromě papoušků, kteří hrají na tomto místě opravdu velkou roli a mají tady i své muzeum, kde najdete jejich porcelánové podoby staré až tři století, tady najdete i spoustu jiných věcí. Ať už je to thajská vesnička, již zmíněný výběh tučňáků, žraločí tunel nebo různá představení s delfíny, tuleni či kosatkami. Tunel se žraloky je rozhodně největším turistickým lákadlem, protože kdy jindy můžete být tak blízko obrovskému žralokovi? Musím říct, že na živo je to opravdu silný zážitek a těch 35 euro za vstup se rozhodně vyplatí. Celý park je navíc vytvořen tak, abyste se cítili co nejvíce jako ve volné přírodě se zvířaty okolo vás.
Pokud tedy plánujete vaši příští dovolenou k moři právě na toto krásné souostroví, tak nezapomeňte navštívit papoušky, delfíny, kosatky a mnoho dalšího, protože rozhodně nebudete litovat.

Autorka článku a fotografií - Tereza Hrubá o sobě: "Jsem nenapravitelný snílek, věřící, že spasí svět, napíše knihu a jednou nahradí Zárubu v jeho komentátorském křesle. A proto studuji žurnalistiku, pravidelně koukám na hokej a v počítači mám nespočet rozepsaných kapitol..."

Zaujala Vás popisovaná destinace, chtěli byste se dozvědět víc a získat podrobnější informace týkající se Tenerife? V e-shopu najdete tištěného průvodce Lonely Planet Tenerife Do kapsy.

Tenerife Do kapsy LP

Byli jste na výletě, dobrodružné cestě či třeba stáži a rádi byste o tom řekli světu? Sdílejte své zážitky z cest s dalšími cestovateli přímo zde na webu anebo na Facebooku Lonely Planet Česká republika.

Booking.com
Napsal: Tereza Hrubá

Předchozí článek

12 věcí, které byste neměli na Srí Lance vynechat

Další článek

48 hodin v Nagasaki - rozmanitý a silný charakter města

Související články

Články

Madeira aneb jak se chodí kanálem

Madeira má mnoho přízvisek: ostrov věčného jara, květinový ostrov, ráj v Atlantiku a další. Největší půvab Madeiry však spočívá zřejmě v tom, že si pro vás vždy přichystá nějaké překvapení. Vytékající lávu a sopečné pumy hvízdající kolem hlavy už ale nečekejte. Madeira sice vyrostla z mořského dna díky sopečným výbuchům a výlevům lávy, avšak minimálně 6500 let tu panuje klid. Tedy určitě vulkanický klid. Co to tu hoří? Klid na Madeiře panoval celá tisíciletí. Občas došlo k sesuvu, občas k povodni, ale nikoho to moc nevzrušovalo. Není ani divu. Zvířata pravděpodobně žila v takové harmonii s okolní přírodou, že je takovéto události nevyvedly z míry. No a lidé? Ti na Madeiře vůbec nežili! Alespoň v patnáctém…

Články

Čemu se chtě nechtě přiučíte na Tenerife

Vydejte se se mnou na cestu kulturními zvláštnostmi, kterým jsem se za půl roku neúmyslně přiučila na Kanárských ostrovech... 1. Španělština, které nebudete rozumět Ne, čtyři roky výuky španělštiny vám na Kanárech rozhodně nepostačí. Totiž, ačkoliv se jedná o naprosto stejný jazyk, tak na zapeklitý přízvuk vás nikdo nepřipraví. Zejména když na vás rozhořčený Španěl začne pokřikovat na benzínové pumpě, že vám to tankování trvá…

Články

Procestujte Tenerife s průvodcem v kapse

Na sto šedesáti stránkách se Josephine Quintero rozepisuje o krásách ostrova, který je největším a nejobydlenějším ostrovem Španělska – Tenerife. Je to nejvyhledávanější turistická oblast Kanárských ostrovů a pokud se i vy budete chtít stát jedním z pěti miliónů turistů, kteří tento ostrov každoročně navštíví, tak se nezapomeňte pořádně připravit. Plánování může začít Já osobně jsem si jedno odpoledne uvařila čaj, vzala si fix, lepíky…

Články

Poznejte kanárskou kulturu na východě Tenerife

Tenerife má fascinující dějiny a kulturu, které však mohou zůstat skryty ve stínu propagace v podobě prospektů cestovních kanceláří, soustřeďujících se na slunce, písek a rekreační střediska na jihu ostrova, kde sangria teče proudem. Vydejte se odtud na východ a najdete fascinující směsici tradičních rybářských vesniček, nespoutaných lesů a panenských pláží, a dokonce i opuštěnou kolonii pro malomocné. Vesnice na východním pobřeží Když se z letoviska Playa de las Américas vydáte na východ, prvním náznakem, že se styl středisek mění na nenápadnější a neformálnější, je malebné El Médano. Působí svěže a má bohatou nabídku vodních sportů, jež přitahují místní obyvatele, stejně jako turisty. Na vodní…