Nezadržitelný trend poshtelů. Víte, o co jde?

©

Máte tušení, co je to poshtel? Nejnovější trend ve světě cestování je vlastně kombinací stylu a komfortu butikových hotelů a ceny a dalších výhod hostelu. V podstatě jde o lepší a luxusnější hostely.

Celý trend se rozvinul z potřeb cestovatelů, kteří mají na paměti při cestách do různých koutů světa svůj rozpočet, ale zároveň nechtějí počítat šváby pod postelí v ušmudlaném pokoji plném chrápajících baťůžkářů. Jednoduše chtějí za dobrou cenu najít příjemné a zajímavé místo, kde se dá pohodlně přespat. A hostely na tuto poptávku slyší a zútulňují nabídku svých pokojů.

„Poshtel je vyšší třída hostelu, a to i co se týká zábavy, vášně a energie,“ říká Josh Wyatt z vedení společnosti Generator Hostels, která se novému trendu přizpůsobuje a snaží se přepsat pravidla v hostelové branži.

Poshtely se nyní často přesunují do poutavých budov, což jsou místa, která sázejí na vydařený design a nabízejí prostornější, čisté pokoje, dárečky a výhody hosty, příjemné bary, prvotřídní restaurace a třeba i bazén na střeše. A to všechno za dostupné a konkurenceschopné ceny.

Mrkli jsme na pár současných poshtelů a vybrali tři, do nichž byste se mohli letos v létě vypravit.

Generator Paris, Francie

Jeden z hostelů společnosti Generator Hostels, kterých je zatím devět a dva další firma plánuje otevřít příští rok. V Paříži funguje poshtel od letošního února, uvnitř najdete zajímavý styl se spoustou retro prvků a předmětů nakoupených na místních bleších trzích a doplněný módním vybavením značek Tolix, Jielde či Tom Dixon.

Generator Paris

Sdílené pokoje doplňují pokoje pro dva, některé mají vlastní terasu či koupelnu. Pulzující Café Fabien servíruje francouzská jídla, burgery, saláty a sendviče, stejně jako regionální vína a Paříží inspirované koktejly jako Le Macaron. V podzemí je diskotéka připomínající stanici metra a ze střešní terasy je možné spatřit Montmartre a Sacré-Coeur jako na dlani. Samozřejmostí je bezplatná wi-fi a šikovný personál, který pro vás zařídí cokoliv.

Freehand Miami, USA

Tento módní klenot ukrytý v art-deco budově z třicátých let minulého století je všechno možné, jen ne obyčejný hostel. Stylový interiér, venkovní bazén, stoly na ping pong a dvorek s tropickým nádechem propůjčují tomuto místu velký šarm. Výzdoba je minimalistická, unikátní doplňky vytvořili místní umělci. Celkem je tu 81 sdílených pokojů i pokojů pro dva, najdete tu i zóny na čtení apod.

Další výhody zahrnují bezplatnou wi-fi a snídani, nonstop fungující recepce, v koupelnách najdete organické produkty. Místní koktejlový bar Broken Shaker byl loni zařazen na seznam padesáti nejlepších barů z celého světa a místní restaurace, otevřená na sklonku loňského roku servíruje miamské pochoutky z čerstvých ingrediencí přinesených rovnou ze zdejší zahrádky.

Clink78, Londýn

Ráj baťůžkářů vyrostl v elegantní, 200 let staré budově v King´s Cross. Oni sami se nechtějí nazývat poshtelem, ale to nám nezabrání v tom Clink78 takto označit – je to výjimečný hotel s inovativním vybavením a hravým interiérem (jeho recepci vidíte na hlavní fotce nahoře). Nabídka zahrnuje třeba i vězeňské cely předělané na sdílené pokoje se šestnácti lůžky vybavené vším potřebným – a má to opravdu zajímavou atmosféru. Mnoho pokojů pro dva má vlastní koupelnu, všichni hosteloví hosté mohou využívat wi-fi a mají snídani zdarma. Ačkoliv v hostelu není restaurace, v přízemí funguje ClashBAR, který servíruje chutné koktejly a muzikanti nemusejí platit, pokud ovšem v průběhu večera vystoupí.

Značka plánuje expandovat do pěti dalších evropských měst do roku 2020 – prvním z pětice nových poshtelů je ClinkNOORD v Amsterdamu. 



Byli jste na výletě, dobrodružné cestě či třeba stáži a rádi byste o tom řekli světu? Napište nám, třeba příští článek bude ten váš.
Napsal: Laura Griffith-Jones

Předchozí článek

Jak si užít a přežít Transsibiřskou magistrálu

Další článek

Srí Lanka: nirvána pro milovníky pláží

Související články

Články

10 tipů, jak si užít hostel naplno

Ubytování v hostelech může být díky spoustě nových známých z celého světa zábavné, zároveň ale vyžaduje spoustu kompromisů – musíte se poprat třeba s kakofonií chrápání, občasnými intimnostmi či nepříjemným zápachem. Máme pro vás pár ověřených tipů, jak na to, abyste se s hostely na svých cestách popasovali co nejlépe. 1. Sprchy Představte si, že stojíte v chodbičce a už dobrých dvacet minut čekáte na šanci osprchovat se v jedné ze dvou sprch v celém hostelu. Za vás se nahrne dalších pár lidí a ještě prodlouží frontu, chlapíkovi před vámi dojde trpělivost a bouchá na dveře jedné ze sprch. Po celé věčnosti se jedny…

Články

10 možností, jak levně poznat Dubaj

Dubaj s jeho pětihvězdičkovými hotely dominujícími siluetě města a nakupováním, kterému se věnují novinové titulky, je místem zábavy pro bohaté a slavné. Chcete bezplatné nápoje, lodní projížďku téměř zdarma a nejlepší výhledy na celé město? Tady je návod, jak na to. Trocha místních znalostí vám totiž v Dubaji zpřístupní spousty levných zážitků. Mnohé z nich můžete najít na obou březích zálivu Creek – ve čtvrtích Bur Dubai a Deira, kde byl založen původní malý obchodní přístav Dubaj.  Gurmánské jídlo téměř zadarmo Dubaj jako tavicí kotlík světových kultur je…

Články

10 důvodů, proč jet (znovu) do New Yorku

Město, které nikdy nespí, toho za poslední rok zvládlo opravdu hodně. V roce 2014 odhalilo muzeum 9/11 Memorial svou desetitisícovou sbírku artefaktů, byla dokončena poslední část High Line a poprvé od roku 1910 se návštěvníci Coney Islandu mohou projet na horské dráze. Děje se tu tolik fascinujících věcí, že dokonce i velryby se vracejí. Na konci května 2015 se na Dolním Manhattanu otevře vyhlídková plošina nejvyšší budovy na západní polokouli. Nikdo nepotřebuje záminky, aby si zamluvil let do New Yorku na tento rok – nicméně deset vám jich přinášíme. Vyhlídka One World Observatory Největší (nebo alespoň nejvyšší) událostí roku…