Nejlepší nové atrakce pro děti pro rok 2019

© Lonely Planet

Zdá se, že svět každým rokem nabízí stále více úžasných zážitků pro mladou generaci. V tomto článku přinášíme několik nových atrakcí, které děti budou moci s velkým nadšením prozkoumat v nastávajícím roce 2019.

Lego House, Billund, Dánsko

Dům z kostek si zcela zamilujete. Za prvé, jedná se o muzeum se zážitkovou zónou kompletně věnované Legu, kde celý příběh proslulého Lega začal. Za druhé, prostor je velice přehledný (konec konců jsme v domě zasvěceném modernímu designu). Za třetí, Lego House je specificky postavěn tak, aby se v něm děti mohly učit prostřednictvím her, s různými zónami pro tvořivost, rozvíjení kognitivních schopností, emocí a společenské hry. A pro vás, kteří se chcete inspirovat přímo v budově Lega, najdete zde Galerii umělců a historickou sbírku, která vysvětluje, jak to všechno začalo. V neposlední řadě je tu spousta možností toho, co vše prozkoumat uvnitř i mimo placené zóny, takže se nemusíte obávat bankrotu rodinného rozpočtu. Návštěva tohoto místa je povinností každého fanouška Lega, ať už se to týká malých nebo velkých, kluků i holek. Vše co potřebujete vědět, včetně aktualizací a nových událostí, plus některé zajímavé pohledy do zákulisí, najdete na legohouse.com.

Lego House
Live Wire Park, Victoria, Austrálie

Pokud vy i vaše děti milujete přírodu (a adrenalin), rodinný a ekologicky přátelský Live Wire Park by neměl chybět na vašem seznamu. Park sám sebe nazývá “dobrodružstvím bez hranic” a umožňuje dětem ve věku od sedmi do patnácti let zkusit takzvaný Short Circuit (Krátký okruh), kde děti musí splnit dvacet šest aktivit zahrnujících překážkovou dráhu a stezky zavěšené v korunách stromů parku Otway. Až se vám vrátí srdeční tep opět do normálního tempa, můžete si odpočinout na pláži v přenádherném pobřežním městě Lorne na proslulé trase silnice Great Ocean Road. Rezervujte si své místo na livewirepark.com.au.

Live wire park
Sports Legends Experience, Indianapolis, USA

Umístěný v Children´s Museum (Dětském muzeu), tento pohlcující zážitek zvaný Sports Legends Experience zahrnuje zdravotní výchovu, tělesnou zdatnost a sportovní historii, tedy kompletní vyžití pro celý den. Rodiny můžou házet míčem na koš a čerpat přitom inspiraci z příběhů slavných sportovních legend. Nebo mají možnost zapojit se do spolupráce na výměně pneumatik závodních vozů (a tím podtrhujeme jen tři z patnácti aktivit, které jsou zde návštěvníkům k dispozici). Pro děti starší sedmi let je tu  také dobrodružství v podobě šplhání do koruny stromu, který je vysoký na pětadvacet stop. A když by si všichni chtěli dát přestávku od sportu, objeví zde i pětipatrové Dětské muzeum celé k prozkoumání, a to vše za jednotnou cenu vstupenky. Podívejte se na různé možnosti podle věkových kategorií v rámci programů Varsity Team, Junior Varsity a Little Sports Legends.

Kidzania, Doha, Qatar 

Nelze popřít, že děti milují příležitost zahrát si na dospěláky a s radostí si to můžou vyzkoušet v  interaktivním městě KidZania. Jeho základna je v metropoli Dauhá a je součástí sítě celkem dvanácti nových míst, ke kterým se brzy připojí další. V blízké budoucnosti tak vyroste celkově třicet šest základen po celém světě, kde vaše děti můžou vyzkoušet více než sto druhů různých povolání a pohybovat se okolím bezpečného města, které je vytvořeno právě pro ně. Děti do osmi let musí být doprovázeny dospělými, takže svým potomkům přitom můžete předat vlastní rady pro volbu zaměstnání. Seznam všech míst KidZania s odkazy na webové stránky najdete na stránkách kidzania.com.  

Dippy on Tour, okolo Velké Británie

Bývalé centrum londýnského Přírodovědného muzea není třeba jakkoli představovat. Ačkoli jeho dny vítající návštěvníky do síně Hinzte Hall už můžou být sečteny, světově proslulá expozice diplodocus – rod obřích dinosaurů věrně známých jako Dippy - nyní putuje po celé Velké Británii. Její cesta křižuje různá města včetně muzea v Belfastu v provincii Ulster, glasgowské muzeum Kelvingrove Art Gallery, Newcastle a Cardiff. Na každém místě setrvává po dobu několika měsíců a dává lidem dostatek času na prohlídku tohoto úžasného exempláře z přírodní historie a studium poznatků o jeho někdejším výskytu na Zemi. Sledujte expozici Dippy prostřednictvím sekce "Take Part" na webových stránkách Muzea na: www.nhm.ac.uk.

Monopoly Mansion, Kuala Lumpur, Malajsie

Pro většinu dětí (i pro mnoho dospělých) zůstat někde na cizím místě je už samo o sobě polovinou zábavy a zážitku z celého cestování.  Přidejte k tomu hotel s tématikou světoznámé stolní hry Monopoly, která obývá poličky většiny domů v západním světě, a vzrušující dobrodružství může začít. Tento pětihvězdičkový hotel s dvou set padesáti pěti pokoji bude prvním takzvaným Monopoly hotelem na světě a dýchne na vás atmosférou dvacátých let dvacátého století v duchu Velkého Gatsbyho. Možná bude vhodnější se v něm ubytovat se staršími dětmi - zkoušeli jste už někdy hrát Monopoly s pětiletými ratolestmi?  Ale všechny věkové skupiny by měly být připraveny na to, že, stejně jako ve hře, vybudují své vlastní impérium a rychle zbohatnou. Monopoly Mansion hotel otevře své dveře návštěvníkům na jaře 2019.

Rezervace pro lenochody, Národní park Arenal Volcano, Kostarika

Lenochod představuje fascinující stvoření, a to jak pro svůj vzhled, tak pro své techniky přežití. A pokud vezmete své děti do Kostariky, bude pravděpodobně pozorování divoké zvěře jednou z prvních aktivit na vašem seznamu věcí. Povýšete tedy vaši návštěvu a vyberte si luxusní letovisko v Národním parku Arenal Volcano. Hotel Nayara vysadil tři sta stromů cekropií, aby vytvořil rezervaci, která je nyní domovem pro patnáct lenochodů, jejichž počet stále narůstá. . Pozorování zvířat při práci není pravda až tak namáhavé, a tudíž chcete-li zvýšit úroveň aktivity rodinné dovolené, pak vám tento resort také nabídne pozorování ptáků, výlety po korunách stromů nebo procházky po lávových polích.   

Volcano National Park

Autoškola, Tayto Park, Irsko

Pokud jsou vaše děti rychlé (a dokonce i pomalé) nátury, bude se jim líbit šance stát se oprávněným řidičem v nové autoškole Tayto Park, která se otevře v dubnu 2019. Není překvapením, že je sponzorována výrobcem automobilů. Co však vaše děti nemusí očekávat je, že na konci dne odejdou domů se svým vlastním "řidičským průkazem". Na lekcích se naučí řídit a pak dostanou šanci vyrazit na cestu s dalšími dvaceti mladými řidiči. Když nastane čas na malou pauzu, můžete prozkoumat zbytek zábavního parku včetně zoologické zahrady. Tayto Park se nachází v okrese Meath, třicet minut jízdy od Dublinu.

Star Wars Galaxy’s Edge, USA

Pokud spojíte Disneyho a Star Wars dohromady, začnou se dít magické věci pro všechny milovníky daleké galaxie. První otevření patří Kalifornii v jejím Disneylandu (Disneyland Resort) a následně Floridě ve Světě Walta Disneyho (Walt Disney World). Obě atrakce jsou v přípravách, my však už teď víme, že budou tematicky laděné okolo Batuu, vzdálené základny “Za hranice galaxie” (Galaxy´s Edge), kam budou moci návštěvníci dolétnout na hvězdné lodi Millennium Falcon. Pocit, že jste skutečně součástí příběhu Star Wars, představuje opravdový tahák pro malé i velké fanoušky. Jsme si tedy jistí, že vaše návštěva Za hranice galaxie bude potřebovat notnou dávku strategie, jak porazit dlouhé fronty. Pohlídejte si oficiální webové stránky Disneyho pro veškeré aktuality: disneyparks.disney.go.com. 

Bear Grylls Adventure, Birmingham, UK 

Máte-li doma teenagery, mohl by být tím pravým ořechovým výlet do nového krytého centra pro dobrodružství. Jeho stavba vyšla na dvacet milionů liber (sedmadvacet milionů amerických dolarů). V jeho útrobách najdete ideální volbu pro celou rodinu. Centrum vás vybídne, abyste se s potomky spojili při společném zdolávání děsivých zážitků. V duchu odborníka na přežití Beara Gryllse budete moci vyzkoušet lezecké trasy inspirované slavnými terény jako je Mount Everest a yosemitský El Capitan, plus vysoká lana, která vás vynesou do nebeských výšin i mezi tvory ve vodních hlubinách. Dále se tu nachází základní tábor, kde se naučíte klíčové dovednosti potřebné k přežití, včetně výzvy "čelit svému vlastnímu strachu". Jste už teď vyděšení? Centrum je veřejnosti dostupné od podzimu 2018 návštěvníkům starším třinácti let.

Bear Grylls Adventure

Zaujaly Vás popisované destinace, chtěli byste se dozvědět vic a získat podrobnější informace? V e-shopu najdete tištěné průvodce Lonely Planet

Byli jste na výletě, dobrodružné cestě či třeba stáži a rádi byste o tom řekli světu? Sdílejte své zážitky z cest s dalšími cestovateli přímo zde na webu anebo na Facebooku Lonely Planet Česká republika.

 

Napsal: Lonely Planet

Předchozí článek

Adamova hora - když i cesta je cíl

Další článek

Fototrip do pestrého Penangu

Související články

Články

Top 10 cenově nejvýhodnějších destinací podle Best in Travel 2019

10 míst, která nabízejí cenově dostupné dobrodružství 1. Jižní část Údolí Nilu, Egypt Jižní část Nilského údolí je doslova vlajkovou lodí Egypta při návratu do žebříčků popularity mezi cestovateli a jeho s máločím srovnatelná historická hodnota představuje vynikající cestovní plán pro rok 2019. Pro začátek stojí za zmínku, že významné starověké památky,…

Články

Top 10 regionů podle Best in Travel 2019

10 regionů, které očekávají vaši návštěvu 1. Piedmont, Itálie Tento vnitrozemský, severozápadní kout Itálie - bývalá ochranná pevnost z období savojské dynastie, jedna ze základen italského vlastenectví a oblast, ze které vzešel pokrok italského průmyslu 20. století - je schopen upozornit na své silné stránky, ale ne vždy je tak úspěšný také…

Články

Top 10 měst podle Best in Travel 2019

10 měst, na která se zaměřit tento rok 1. Kodaň, Dánsko Dánské hlavní město je stále trendy a jednoduše nezastavitelné ve svém rozvoji. Restaurace Noma, pyšnící se dvěma michellinskými hvězdami a nabízející tradiční severskou kuchyni v moderním hávu, má gurmánské šéfkuchaře, kteří neustále přicházejí s novými a neotřelými nápady, vlastní…

Články

Top 10 zemí podle Best in Travel 2019

10 států připravených upoutat pozornost cestovatelů 1. Srí Lanka Srí Lanka rozhodně prožívá svou chvíli na (rovníkovém) výsluní a změny se tu dějí v rychlém sledu. Nezávislí cestovatelé Srí Lanku dávno znají a obdivují její neskutečný mix náboženství a kultur, chrámy, které čas jen málo poznamenal, bohatou a dobře dostupnou divokou přírodu, a v posledních…